Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2008 12:44 - Кучетата си лаят, а керванът си върви…
Автор: demokratov Категория: Политика   
Прочетен: 614 Коментари: 1 Гласове:
0



За пореден път се доказва, че българските политици не мислят разумно. Това си личи от начина им на управление. “Управляват” “държавата” по неясни методи и нови похвати, които не са известни на нито една добре развита страна. Явно съм изключително глупав, за да си мисля, че една държава следва да се управлява като частна фирма. Имам в предвид да управляваш един ресурс, с грижата на собственик, с цел той да се развива и да печелиш все повече и повече. Вместо това нещата в милата ни, родна държавица се вършат на наложилият се по време на соц-а принцип: “Чуждото е общо, а моето си е мое”. Всеки бърка в кацата безогледно – няма ред. Все пак сме на власт само 4 години. Не се знае какво ще стане после. След нас и потоп.

Изведнъж се оказа, че ни критикуват от Брюксел. Чудна работа. Те толкова се стараеха. Сформираха правителство “на пук” на всичките си предизборни обещания. Потъпкаха принципите си, като се коалираха с най-големите си “врагове”, и то в името на народа, в името на демокрацията и благото на държавата. Започнаха да управляват. Със замах налагаха волята на тиумвирата. Организираха властта така, че да ни им е удобно на тях - власт имащите, да я употребяват според желанията си - удобно скрити зад триумвирата, който така умело създадоха. И се започнаха реформите, като вината за всяка по-непопулярна реформа бе вменявана на нашите европейски партньори с думите – “Ние не искахме, но от Брюксел ни задължават да го направим”. Всичко се правеше с ясното съзнание, че критиката си остава критика, а санкция няма да има. Дори и да има санкция, тя ще е за тези, които ще дойдат да управляват след тях.

Прекалено много време ни търпяха от Брюксел, за което сами са си виновни – приеха ни прекалено рано в ЕС. Приемането на България и Румъния се равнява на това всеки от нас да вземе по две неуки и бедни ромчета в семейството си и да се грижи за тях. Но... след като си ги взел връщане назад няма. Грижиш си се за тях, купуваш им дрехи и на всичкото отгоре им казваш в коя кутия стоят спестяванията ти, за да могат да си купуват закуски самостоятелно, докато един ден не разбереш че са претарашили кутията и са офейкали в неизвестна посока. Тези, които ще офейкат са управляващата клика – точно те имат достъп то тази заветна кутия. Ние, обикновените граждани, сме в позицията на домашните любимци, които живеят в дома на това семейство – ако падне някоя троха под масата ние ще сме щастливи да я изядем, но след това трябва да дадем SWOT анализ как сме я изяли, с кой сме я изяли и кой ни е контролирал по време на яденето. Докато ромчетата си “жюлят” пържолки, мешана скара, салатки, тортички и пастички и преяждат “на корем”.

Но стига художествени сравнения. Всеки от нас знае каква е истината за политическата действителност и морала на политиците. Всеки вижда как се управляват средствата, отпускани от ЕС. На всички е ясно какви хора управляват ресурса. Бивши агенти на ДС, синчета и дъщери на комунистически лидери и “юпита”, с бели якички, които както стана ясно, обслужват чужди интереси зад граница. Сините ни приватизираха, жълтите ни “оправиха” за 800 дни, а сегашната комунистическо-царско-турска коалиция буквално ни “разката”, по всички възможни начини. И всичко това под диктовката на “сокола”, който винаги е в сянка и дърпа лостовете. Колкото и политически партии да се родят, с каквито и да е националистически идеологии никой не може да ги спре.

Кучетата си лаят, а керванът си върви…




Гласувай:
0



1. анонимен - Много добра статия
21.05.2008 00:33
Харесва ми
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokratov
Категория: Политика
Прочетен: 15507
Постинги: 3
Коментари: 5
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930